O heja! Zapomniałem że modem tu jestem.
@7D już nie przejmujemy się starymi komisjami. Jest conieco ładnie opisane na nowej stronie spdxcontestu, a Wasz Ulubiony Koordynator wyznaję zasadę "frontem nie d...", co nie jest opisane można się dowiedzieć pod wskazanym adresem i telefonem.
Dla pewności:
1. Dyplomy/certyfikaty SP DX Contest 2018 będą generowane elektronicznie. Każdy uczestnik będzie miał możliwość wygenerowania, niezależnie od tego czy zostanie wysłany papierzany czy nie.
2. Niestety nikt nie prowadził wcześniej badań realnego popytu na makulaturę, więc ilość wysyłanej będzie zależała od kapuchy w tym roku i się absolutnie nie wtrącam w to. Ja papier wysyłałbym tylko na życzenie (wypisanie formularza "chcę papier"), ale nie chcę robić rewolucji we wszystkim naraz. Zobaczymy ile będzie pobrań e-dyplomów i skąd, a to już jakaś informacja. Niektórym się wydaje, że wciskanie na siłę makulatury działa jakoś promocyjnie, a ja nie mam podstaw statystycznych żeby kontrargumentować.
3. Zawodnicy zagraniczni po zawodach będą mieli w prosty sposób możliwość aplikowania o POLSKA Award na podstawie zaliczonych QSOs od polskich korespondentów. Podobnie jak powyżej, zgłoszenie będzie uproszczone, ale dyplom wydany i tak po staremu. Póki co.
4. Błędy pokontestowe, o ile techniczne i operator wyraził skruchę są poprawiane i pomagam w tym. Nie ma dużo do ręcznych poprawek bo skrypt te najpopularniejsze, wynikające z nieumiejętnego obsłużenia loggera sam poprawia, naumiany jest bo to podobny skrypt jak na logSP.
Przepraszam, że zapomniałem o tym forum, no ale mail ani telefon do mnie nie jest tajny.
Narazka!
PS. "<pdf> to nie jest całkiem free standard, to opracowanie firmy Adobe i należy nad tym się pochylić". Zyga, pij nie p... ochylaj się
Bo Cię zbanuje!!! Aaaaaa mogę banować!!! Będę jak te tytany intelektu z tajnych list!!!